Biaselah..orang sekeliling cop macam2 bila dah berkahwin selama 10 tahun tapi masih belum dikurniakan zuriat. Sy & suami tak ada masalah kesuburan atau kesihatan. 4 tahun pertama berkahwin, setiap bulan mesti beli UPT, mengharap sangat muncul line ke dua. Sedihnya, setiap kali check tak ada… menangis sorang2 dalam bilik air 😭😭
Mujur suami banyak bagi kata-kata semangat. Macam2 cara dah try , dari makan ubat hospital , ubat tradisional , berurut sampai mandi bunga pun ada tapi masih belum ada rezeki lagi. Beribu dah duit habis untuk ikthtiar..

Sampai satu tahap sy & suami jadi redha dan ambil anak angkat. Mula2 jaga anak saudara masa tu umur dia 2 tahun, lepas tu ambil lagi anak saudara jadikan anak angkat dari umur 3 bulan. Kami jaga macam anak sendiri. Dalam masa yg sama mmg tak putus2 berdoa supaya diberikan peluang untuk merasa mempunyai cahaya mata sendiri. Sekarang anak2 angkat dah besar umur 10 tahun & 7 tahun.

Bila berdepan dengan sedara mara, cuma mampu istigfar banyak2 dan pekakkan telinga. Tak di nafikan, mmg ada yg memerli pasal hal anak , “tak pandai buat lah, tak power lah”.. walaupun sakit telinga ni, sy sabarkan jugak  😔
Tahun lepas selalu juga nampak iklan MaMom Hope di FB tapi tak sempat try sebab nak cuba alternatif lain. Satu hari dapat satu berita dari member yg dah kahwin lebih 8 tahun, wife dia hamil lepas consume Jus MaMom Hope , masa tu baru terdetik hati nak try.
So terus contact seller, ambil 3 Hope & 1 Enerjax sebab nak sama2 ikhtiar.. Lepas try 1 botol setengah , tiba bulan tu period tak datang , sebelum ni datang okay je... Berdebar-debar nak check UPT, mula2 guna UPT kecil , first try 2 line , cuba lagi UPT lain 2 line jugak!..
Mashaallah, terketar-ketar tangan ni, air mata automatik menitis, capai handphone terus call suami yg masa tu tengah rehat kat tempat kerja.. Suami pun nangis sekali lepas tau berita gembira ni, dan tak sangka-sangka suami terus balik rumah ambil EL, on the way balik tu suami singgah farmasi beli UPT lagi.. Alhamdulillah 2 line juga, tak dapat nak gambarkan dengan kata-kata. Perasaan seronok, tak percaya, terkejut semua ada 😭
Diharapkan kepada pasangan yg masih belum dikurniakan zuriat, jangan tunggu lagi… setiap anak tu membawa rezeki. Kalau sy tau asbab kami amalkan Set Romantik MaMom Hope ni sy berjaya hamil, mesti sy amalkan awal2 lagi. Doakan kandungan membesar dengan sihat & baby selamat dilahirkan. Anak2 angkat pun happy sangat nak dapat adik 😍