Sy kahwin tahun 2009.. kalau nak tahu sy pernah buat 2x rawatan IUI pd tahun 2014 & 2017 tapi masih tak berjaya.. sy redha je.. masa tu fikir belum rezeki kami lagi..
Sepanjang 8 tahun perkahwinan kami, banyaklah dugaan ujian kami terima.. ada jee makcik2 bawang ni nak mengata… telinga ni dah macam lali nak dengar org dok ckp mcm2.. Tapi sy fikir positif je.. malas nak amik tahu.. 😏😏

Satu hari tu sy terjumpa iklan jus ikhtiar zuriat mamom hope di fb. sy terus grab mamom hope 3 botol terus.. sy terus konsisten minum.. Sebelum sy mengamalkan jus momom hope ni, sy mengalami masalah keputihan. Selepas sy konsisten minum jus momom hope, alhamdulillah.. sangat2 okay.. badan rasa ringan je.. dan bertenaga.. 
Nak jadikan cerita.. masa awal bulan 2,2018 sy nk cucuk influenza.. biasa la keje hospital ni berhadapan dgn macam2 penyakit.. hati ni mmg nk terus cucuk jer..Tak terfikir pun nk cek upt takut2 hamil nanti bahaya pulak.. nasib kawan ada ajak.. 
So tanpa memikirkan apa2 sy pun buatla ujian tu.. Tiba tiba kawan yg cek sekali ngn sy menjerit.. " Eimaaa📡📡 dua lineeee... !! sy pun terus pergi kat tempat kawan sy nk tengok betul ke keluar 2 line tu.. Ya Allah saya rasa waktu tu.. macam mati hidup semula.. terkebil kebil biji mata sy tgok test pregnancy tu.. sy pun berpelukan ngn kawan sambil berjurai air mata.. masa tu jugak bagitahu suami dan hantar wasup gmbar pregnancy test tu.. suami pun terkejut macm tak percaya..

Ni la perancanganNya.. Allah je yg tahu bila dan waktu yg sesuai Dia nak bagi.. Balik rumah dengan perasaan kami suami isteri yg gembira tak terkata ni nk tau berapa minggu, sy beli upt yg kalau cek keluar berapa minggu... biar la mahal pun itu dah tolak tepi yg penting nk kan jawapan. Bila cek 2-3 minggu dlm sebuln cam tu la... So tanpa melengah kn waktu untuk kepastian yg betul... sy pergi la ke klinik berdekatan... doktor pun dah sah kan sy hamil 8 minggu.. alhamdulillah. Syukur...

Pada kakak kakak adik adik yg masih ikhtiar tu cuba la jus mamom hope ni. Kini, keluarga kecil kami dah lengkap dgn kehadiran puteri kecil permata hati..