DESKRIPSI TUGAS:

 1. Bertanggungjawab untuk mencari dan mendapatkan sumber, membuat rundingan dan membeli bahan mentah/perkhidmatan/produk daripada pihak pembekal.
 2. Menjaga operasi keperluan pembelian harian seperti merancang, membuat pesanan dan follow up pembelian serta jadual penghantaran dan penerimaan.
 3. Menilai sebut harga pembekal untuk memastikan yang mereka sesuai dengan spesifikasi teknikal dan komersial yang diperlukan dalam projek.
 4. Mencari jalan penyelesaian isu -isu dengan pembekal mengenai masalah yang timbul termasuk bekalan, kualiti, teknikal, perkhidmatan, harga dan masalah-masalah invois.
 5. Menilai prestasi pembekal & memastikan kriteria sentiasa dipenuhi.
 6. Membuat semakan kuantiti dan kualiti bahan mentah / perkhidmatan / produk dari pembekal bagi setiap kali penerimaan di warehouse syarikat.
 7. Bertanggungjawab melaksanakan strategi perolehan dalaman.
 8. Lain-lain tugasan yang diberikan oleh pihak pengurusan.

 

SYARAT KELAYAKAN:

 1. Sekurang-kurangnya mempunyai tahap pendidikan DIPLOMA ADVANCED / DEGREE dan lain-lain dalam bidang Perakaunan / Finance.
 2. Fresh Grad dialu-alukan.
 3. Mempunyai pengalaman dalam bidang purchasing & procurement adalah satu kelebihan.
 4. Mahir mengunakan Microsoft Office.
 5. Boleh betutur, menulis dan membaca Bahasa China (Mandarin) adalah satu kelebihan.

 
Jika berminat, boleh emelkan resume dan portfolio ke hrherbaworks@gmail.com dengan tajuk permohonan "PERMOHONAN JAWATAN KOSONG SENIOR MARKETER"